Qingming Jie - Шенжен богато печатење во боја

2023-04-04

Кингминг Жи


Кингминг, познат и како Ден на чистење на гробниците, е традиционален кинески празник кој обично се паѓа на 4-ти или 5-ти април, во зависност од кинескиот лунарен календар. Shenzhen Rich Color Printing Limited ќе земе еден слободен ден. Сите ќе заминеме на одмор утре, 4 април 2023 година.


Кингминг е денот кога нашиотКинезите да им оддадат почит на нашите предци со чистење и метење на нивните гробови, принесување цвеќиња, палење темјан и принесување приноси од храна и вино. Се верува дека со тоа нашите предци им носат среќа и добро здравје на нашите семејства.


Qingming е исто така добар одмор за нас да уживаме во активности на отворено како играње игри, летање змејови, лулашки, најважно е да излеземе надвор и да уживаме во убавото пролетно време.


Ако имате било какви прашања за печатење книги за време на нашиот Qingming Jie, оставете ни порака онлајн. Тимот на Shenzhen Rich Color Printing ќе одговори на вашата порака откако ќе се вратите од одмор! Секогаш сме тука за вашите проекти за печатење книги со тврд повез!


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy